En guide om Turkesterone
Nyheter

En guide om Turkesterone

 

Vad är Turkesterone?

Turkesterone, även kallat "älgört", är en växt som vanligtvis återfinns i östra Europa och Asien. Dess botaniska namn är Ajuga turkestanica och används ofta inom traditionell medicin för dess många hälsofördelar. Turkesterone är en ecydsteriod, likt Ecdysterone. Altlså en hormonell steroid, som finns i växter. Det är alltså ingen syntetisk hormon, och ger inga steroida biverkningar.

Turkesterone har ökat i popularitet av bland annat The Joe Rogan Experience, och är ett tillskott som hjälper dig att öka muskelmassa, prestera och återhämta dig snabbare. Därmed passar det dig som tränar och vill öka i muskler och minska fettprocent.

Här på Tongkatbutiken har vi Turkesterone för dig!

Vad gör Turkesterone?

Turkesterone kan ha flera olika fördelar för din kropp och hälsa. Dessa inkluderar ökad muskelmassa, ökad styrka, snabbare återhämtning efter träning samt minskad fettprocent i kroppen. Det fungerar genom att stimulera proteinsyntesen i kroppen, vilket bidrar till ökad muskeluppbyggnad. Dessutom fungerar det som en adaptogen och hjälper kroppen att anpassa sig till stressfyllda situationer, både fysiskt och mentalt.

Det ger även förbättrad återhämtning och har antiinflammatoriska effekter.

När ska man ta Turkesterone?

Det rekommenderas att ta Turkesterone i samband med en måltid, helst på morgonen eller före träning. Det finns också studier som visar att det kan vara effektivt att ta det på kvällen för bättre återhämtning under natten. Doseringen varierar mellan olika personer, men en vanlig dos är 500 mg per dag. Det är alltid bäst att följa rekommendationerna på produktetiketten och konsultera med din läkare om du har några befintliga hälsoproblem.

Vanligt är att ta kosttillskottet i cykler om ett antal veckor, för att inte kroppen ska vänja sig vid dosen.

Är Turkesterone farligt?

Turkesterone anses inte vara farligt och har inga kända biverkningar vid rekommenderade doser. Det är dock alltid viktigt att följa instruktionerna på produktetiketten och konsultera med din läkare om du tar någon annan medicin eller lider av något hälsoproblem.

Är Turkesterone dopingklassat?

För närvarande är Turkesterone inte dopingklassat. Det utreds av WADA, men är idagsläget inte dopingklassat. Detta gör det till ett populärt kosttillskott bland idrottare och kroppsbyggare för dess förmåga att öka muskelmassan och styrkan utan att påverka hormonbalansen i kroppen. Det är dock alltid viktigt att följa reglerna och rekommendationer från din idrottsgren och inte ta några kosttillskott utan att först rådgöra med en läkare eller tränare.

Sammanfattning

Turkesterone är en naturlig växtbaserad förening som ofta används som kosttillskott för att öka muskelmassa, styrka och prestationsförmåga. Det har även visat sig ha positiva effekter på återhämtning och hormonbalans. Även om det är ett populärt kosttillskott bland idrottare och kroppsbyggare, har Turkesterone ingen kända biverkningar vid rekommenderade doser och anses inte vara farligt. Det är dock alltid viktigt att rådgöra med en läkare innan du tar något nytt kosttillskott, och att följa rekommendationerna på produktetiketten. Med rätt dosering och användning kan Turkesterone vara ett effektivt tillskott för att uppnå dina träningsmål.

 

Föregående
En guide om Fadogia Agrestis
Nästa
Andra namn för Tongkat Ali - Longjack - Eurycoma longifolia