Ecdysterone - Vad är det? Vad gör det?
Nyheter

Ecdysterone - Vad är det? Vad gör det?

Vad är Ecdysterone?

Ecdysterone är ett växtsterol som finns naturligt i växtriket och finns i hormonerna hos flera djur. Det har blivit populärt som ett kosttillskott för att öka muskelmassan och förbättra prestationen. Det är också känt under namnen ecdybol, bitterörtextrakt eller 20-hydroxyecdysine. Det är ett naturligt hormon som är helt lagligt och finns i flera olika kostilskott. Kosttillskottet kan ge en positiv effekt på styrka och muskelmassa, samt förbättrad återhämtning efter träning.

Hos Tongkatbutiken så kan du köpa Ecydysterone.

Vad gör Ecdysterone?

Ecdysterone är en naturlig anabol som hjälper till att öka muskelmassan genom att stimulera proteinsyntesen och förbättra återhämtningen efter träning. Det fungerar också som ett adaptogen, vilket betyder att det hjälper kroppen att hantera stress och öka uthålligheten. Det har också visat sig ha en positiv effekt på humöret, sömnen och det kardiovaskulära systemet.

Att ta kosttillskott med ecdysterone har många fördelar, särskilt för personer som tränar för att öka sin muskelmassa och styrka. Det har genomförts flera studier om ecdysterone, och resultaten har varit positiva. Denna substans har visat sig ha en gynnsam effekt på styrka, muskelmassa och proteinsyntes. Nyligen genomförda studier på människor har visat att de som tog ecdysterone-tillskott ökade sin muskelmassa markant och presterade bättre i bänkpress jämfört med de som tog placebo.

Det är dock viktigt att notera att det bara har genomförts ett begränsat antal studier om ecdysterone på människor. För att kunna göra mer säkra slutsatser om dess effekter behövs det mer forskning kring hur ecdysterone påverkar människokroppen.

När ska man ta Ecdysterone?

Ecdysterone kan tas vid olika tidpunkter på dagen beroende på vad ditt mål är. Om du tränar för att öka din muskelmassa och styrka, så kan det vara fördelaktigt att ta ecdysterone-tillskottet cirka 30 minuter före träning. Detta ger din kropp en extra boost och hjälper dig att prestera bättre under träningspasset.

Om du tar ecdysterone för dess adaptogena egenskaper, så kan det vara bäst att ta tillskottet på morgonen för att få ut maximal effekt av dess fördelar under hela dagen. Det är alltid viktigt att följa rekommendationerna på produktetiketten.

Dosen som rekommenderas skiljer sig mellan tillverkare, men ca 200 mg är den vanligaste rekommendationen av dos.

Är Ecdysterone farligt?

Ecdysterone anses vara säkert att använda och har inte rapporterats om några allvarliga biverkningar. Det är dock viktigt att notera att det finns begränsad forskning på människor och mer studier behövs för att kunna dra säkra slutsatser. Som med alla kosttillskott bör du rådgöra med din läkare innan du tar ecdysterone, särskilt om du har några befintliga hälsoproblem eller tar andra mediciner. Det är också viktigt att endast köpa ecdysterone-tillskott från pålitliga källor för att säkerställa dess kvalitet och effektivitet.

Är Ecdysterone dopingklassat?

Ecdysterone är inte dopingklassat, det utreds av WADA och kan i framtiden vara på dopingslistan, men är inte det idagsläget.

Sammanfattning

Ecdysterone är ett naturligt förekommande ämne som finns i växter och insekter. Det har visat sig ha flera hälsofördelar, inklusive ökad muskelmassa och styrka, förbättrad uthållighet och adaptogena egenskaper. Medan det finns begränsad forskning på människor, har studier på djur visat positiva resultat och många atleter och kroppsbyggare använder ecdysterone som ett kosttillskott för att förbättra deras prestationer. Det är också viktigt att notera att det är viktigt att köpa ecdysterone från pålitliga källor och rådgöra med en läkare innan man tar det som ett kosttillskott.

Nästa
NMN - nikotinamidmononukleotid - Vad gör det? Vad är det?